Cum ne pregătim organismul pentru anotimpul rece

În această perioadă, când sezonul rece bate la ușă, trebuie să luăm măsurile necesare pentru îmbunătățirea sistemului imunitar. Specialiștii în nutriție ne dau câteva sfaturi ce pot fi aplicate de oricine, într-un mod cât mai simplu.

De ce corpul are nevoie de o atenție sporită odata cu sezonul rece

Scăderea temperaturii dimineața și seara, momentele calde din timpul zilei și diminuarea zilei sunt factori care vrem, nu vrem, ne pregătesc pentru tranziția anotimpurilor.
Pentru a evita ca acest lucru să se intâmple brusc și cu consecințe asupra sănătății fizice și psihice, specialiștii ne sfătuiesc să urmăm câțiva pași simpli, care ar putea să ne aducă un plus de confort.

BenneFit - Sport iarna
BenneFit – Sport iarna

Un mod de viață sănătos este mai important ca oricând. Alimentația trebuie să fie variată și să conțină destule legume și fructe, mai ales legume de sezon, astfel încât să existe un aport suficient de minerale și vitamine. Sunt indicate cerealele complete (pâine, paste, orez), care conțin multe fibre ce contribuie la buna funcționare a sistemului digestiv. Produsele BenneFit sunt bogate în fibre (asigurând un necesar de 35% din doza zilnică recomandată), proteine și vitamine (vitaminele E, B2, Fosfor, Magneziu, Fier).Nu trebuie neglijată nici cantitatea necesară de lichide, iar o cană de ceai în zilele friguroase face minuni.

În anotimpul rece, specialiștii ne recomandă să ne odihnim suficient, organismul având nevoie de somn pentru a putea face față provocărilor zilnice. De asemenea ar trebui evitat stresul, acesta putând duce la tulburări ale somnului și la scăderea imunității.

În anotimpul rece, igiena este foarte importantă, recomandându-se spălarea și ștergerea regulată a mâinilor. Pentru ștergerea nasului se recomandă folosirea batistelor de hârtie de unică folosință.

Dacă toată vara am făcut sport pentru a ne menține greutatea și a arăta bine mai ales la plajă, ei bine, odată cu apropierea sezonului rece, nu trebuie să renunțăm la acest obicei. Antrenorii de sport ne spun că acum, poate și mai mult, corpul nostru are nevoie de un bun tonus muscular. În plus de asta, evităm acumularea de kilograme în plus, o tendință în lunile de iarnă.

În perioada rece, aerisirea cu regularitate a camerelor joacă un rol foarte important deoarece avem tendința de a încălzi uneori prea mult încăperile, iar aerul uscat rezultat ne poate da peste cap sistemul imunitar.