Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/r46474lida/public_html/bennefit/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2252
Importanta fibrelor in alimentatie | Bennefit
BenneFit Fibre

Importanta fibrelor in alimentatie

Suntem aproape invadati de informatii care ridica in slavi consumul de alimente bogate in fibre. Auzim, constientizam, percutam mai mult in masura in care trecem in revista inca o nevoie a organismului, dar nu intelegem de ce, de unde, care este rolul sau cum actioneaza fibrele in organism.

Prin urmare… ce sunt fibrele?

Fibrele sunt carbohidrati complecsi ce se intalnesc NUMAI in produsele vegetariene si sunt singurele substante ce traverseaza tractul intestinal fara a fi transformate in nutrienti. Fibrele pot fi solubile si insolubile – cu rol principal in imbunatatirea procesului digestiv. Este important de retinut faptul ca fibrele NU au valoare nutritionala, motiv pentru care o dieta compusa cu precadere din alimente bogate in fibre, nu este una echilibrata, sanatoasa sau recomandata in vreun fel.

Deci… de ce sa consumam alimente bogate in fibre?

Intrucat principalul rol al fibrelor este cel de a asigura tractul intestinal, un aport zilnic de fibre este binevenit. Dieta omului modern este alcatuita, in mare parte, din alimente bogate in grasimi si zaharuri procesate. Acestea provoaca probleme digestive pe care putine persoane le constientizeaza inainte ca acestea sa ajunga cu adevarat deranjante. Controland activitatea sistemului digestiv, consumul de alimente bogate in fibre regleaza si procesele metabolice ale organismului. Sunt prevenite astfel bolile digestive precum cancerul digestiv.

Alte efecte benefice ale fibrelor incluse in mod inteligent in alimentatie constau in scaderea nivelului colesterolului din sange, ceea ce implicit duce la scaderea riscului de aparitie a infarctului, si la scaderea riscului de aparitie a diabetului.

Mai mult, fibrele au proprietatea de a da senzatia de satietate, motiv pentru care consumul de astfel de alimente este mereu cu o limita, spre deosebire de alimentele bogate in zahar si sare, care provoaca dependenta si il determina pe consumator sa le manance desi a trecut de mult peste limita de satietate. Acesta este un motiv pentru care alimentele bogate in fibre sunt cel mai bun aliat in diete si in regimuri alimentare cat mai echilibrate.

In concluzie, insistenta tuturor specialistilor in nutritie si a dieteticienilor, nu a ramas chiar nefondata. Acestia recomanda includerea in regimul zilnic a unor alimente care ajuta la procesul digestiv, care dau senzatia de satietate, impiedicand mancatul dincolo de nevoile reale ale organismului. Adevarate comori pentru organism si pentru silueta, alimentele bogate in fibre chiar sunt pe atat de minunate pe cat le prezinta toata lumea ca ar fi!